Militärkulturhistoriska föreningen

Copyright © MKHF 2016

Senast uppdaterad 2018-08-16

Sidansvarig:

MKHF

För att bli aktiv medlem ska man ha fyllt 18 år.

Undantag kan göras om målsman är medlem eller ger sitt medgivande.


Man börjar som menig panzargrenadier. Normalt är man provmedlem under ett år.

När provmedlemskapet är avslutat kan man bli befodrad om det finns behov inom verksamheten. Det är styrelsen som fattar beslut om det. Det är även styrelsen som tilldelar dig rätten att bära medaljer och utmärkelser.

Till höger hittar du länkar med information om vilken grundläggande personlig utrustning du behöver för att kunna vara med på våra träffar. Några vanliga frågor hittar du under fliken "FAQ".

Som medlem i föreningen är du en del i en totalteater. Därför är det bra om du tycker om skådespel och gillar att leva dig in i din roll som tysk soldat. Ju mer vi kan leva oss in i våra roller desstu bättre upplevelse får publiken.

Vill du bli medlem?

Vapen (steg 2)Uniform (steg 2)Vapen (steg 1)Uniform (steg 1)Utrustning (steg 1)HårklippningUtrustning (steg 2)

Redan medlem?

Till vänster hittar du artiklar om olika ämnen som kan hjälpa dig att göra din karraktär mer trovärdig. Där finns bland annat en artikel som beskriver hur man klipper håret.


Annat som är bra att kunna är kommandon för grundläggande exercis.


Som tysk soldat så måste du givetvis kunna uppföra dig korrekt. Som menig hälsar du på alla men en dag stiger du kanske i graderna. Då är det bra att känna till vilka de olika graderna in om Wehrmacht är.


Gradbeteckningar Vapenenexercis Exercis